E-könyv a tanításról

"Felnőttkorban szinte mindenki rendszeresen keveredik olyan szituációba, ahol másokat tanítania kell, nemcsak azok, akik ezt a tevékenységet az oktatás vagy a munka világában hivatásszerűen űzik. Gyakorlatilag minden vezető munkájának része a kollégák fejlesztése, a sorvezetőtől a vezérigazgatóig. A tapasztaltabb munkatársakra rá szokták bízni a kezdőket és az újakat, hogy támogassák a betanulásukat. Mérnökök és szakértők tartanak belső képzéseket, hogy a társterületek számára átadják az együttműködéshez szükséges tudást. Akinek pedig vannak gyerekei, az nap mint nap kerül tanítási helyzetbe vagy tanulást segítő szerepbe.

Hogyan próbál ez a sok ember másokat tanítani? Hát jellemzően azt a példát követve, amit saját maga is tanulóként megtapasztalt. Így aztán gyomor összerándul, amikor meghallják a földlakók, hogy megint valami fejtágításra kell menni, nagy egyetértésben siratják az eltékozolt munkanapjukat, a képzés első órája után pedig már csak azon tudják törni a fejüket, hogy unalmukban hasba vagy inkább tökön szúrják magukat. Azt meg már szinte mindenki elkönyvelte normálisnak és természetesnek, hogy a gyerekei utálják az iskolát.


Ennek az e-könyvnek az a célja, hogy elgondolkodtassa az olvasót a saját tanítási gyakorlatával kapcsolatban, akár ebből él, akár csak a munkája egy részét képezi ez a tevékenység, akár a magánéletben végez ilyesmit. Az egyén szintjére fókuszál, arra, hogy bármelyikünk miként taníthatna élvezhetőbben és eredményesebben."Töltsd le ingyenesen!iPad verzió letöltéséhez bökj az Apple Books gombra!

 


A vállalati ügyfelek számára fejlesztett Tudatos Tanítás programunkról itt olvashatsz.


Töltsd le Dr. Dobay Róbert kollégám "Mégis mire számítottál?" című e-könyvét is ide kattintva, valamint előző négy e-könyvemet a Tudatos Vezetés blog letöltési oldalairól.